Hvad er et vitrineskab?

3 comments | Posted Af Anne Sofie Nielsen

Vitrineskab i metal og træ

Går du og overvejer at ommøblere din stue – og trænger du i den forbindelse til ny inspiration? Så kunne du overveje, om ikke et lækkert vitrineskab i høj kvalitet er noget for dig.

Hvad er et vitrineskab?

Et vitrineskab, eller en vitrine, er et skab med låger af glas. ”Vitrum” er latin for glas eller rude, og således det franske ord for det smukke og dekorative møbel. I barokken udformedes vitrineskabe primært ud af træ, og anvendtes til at opbevare eksempelvis glas og porcelæn, som var for kønt og dyrt til at blive gemt væk bag låger af træ. Således tjener et vitrineskab historisk ikke blot som opbevaring, men i høj grad også til fremvisning af genstande. Det samme gælder for moderne vitrineskabe, som – for visse modellers vedkommende – oven i købet er forsynet med indbyggede lyskilder, så indholdet fremhæves til beskuelse og beundring. Et vitrineskab er faktisk også et særdeles kønt møbel i sig selv. Til forskel for konventionelle skabe med massive låger, gør vitrineskabets gennemsigtighed det lettere i sit udtryk. Hvis du således ikke ønsker, at din stue skal føles klemt, men stadig gerne vil have et opbevaringsmøbel stående, kan du med fordel overveje et klassisk eller moderne vitrineskab.

Vitrineskabe i flere forskellige stilarter

De helt klassiske, antikke vitrineskabe har atter vundet indpas i den moderne bolig indretning. Et smukt, gammelt vitrineskab kan føje et skær af vintage til et rum, som ellers er indrettet i moderne stil – især hvis det er velholdt ned til mindste detalje og udskæring i det lækre træ. Denne type vitrineskabe er i høj kurs blandt kendere, og er derfor ofte temmelig dyre. Til gengæld får du et møbel, som kan tilføre dit hjem en vis elegance og stil, og som er praktisk i forhold opbevaring af alt fra porcelæn og glas til bøger og nipsgenstande. Moderne vitrineskabe fås i flere forskellige materialer. Du kan vælge en traditionel vitrine, som er et skab med ramme og hylder af træ – for eksempel eg, bøg, eller mahogni – med indlagt glas i lågerne. Eller du kan vælge et af de meget populære vitrineskabe, som er fremstillet med en ramme af metal, og hvis låger og hylder som oftest består af glas. Denne type vitrineskabe gør sig rigtig godt i et moderne hjem, og kan ligeledes bruges som udstillingsmontre for dine kunstværker, dit smukke service, eller dine souvenirs fra rejser til fjerne lande.

Vitrineskabet – en klassiker med stigende popularitet

En af grundene til, at vitrineskabet er kommet på banen igen, er netop, at det gør det muligt at udstille en masse nips og dimser, uden at man skal bruge tid på at støve disse af konstant. Så længe dine pyntegenstande befinder sig bag glas, er det nemlig kun vitrineskabet, som skal tørres af – og det er hurtigt klaret. Således er vitrineskabet en både dekorativ og praktisk løsning på problemet med støv i stuen. Uanset om du vælger et vitrineskab i metal eller i træ fra NordlyHome.dk, er du garanteret et lækkert og holdbart vitrineskab med rigtig gode anvendelsesmuligheder.

Skriv kommentar

 • Sendt På December 13, 2021 Af TAKK Living

  Hej Kristina

  Da blogindlægget desværre er tilbage fra Dec 2018 fører vi ikke længere vitrineskabet, men jeg har undersøgt sagen og fundet ud af, at det er et vitrineskab fra Tine K Home, som hedder METCABINET-BLACK. En hurtig søgning på Google viser, at det stadig kan fås på Tine K’s hjemmeside :-)

  Rigtig god dag :-)

  Dbh Alexandra,
  TAKK Living

 • Sendt På December 13, 2021 Af Kristina

  Hvad hedder det vitrineskab som er på billedet? ☺️

 • Sendt På December 13, 2021 Af Kristina

  Hvad hedder det vitrineskab som er på billedet? ☺️

Efterlad en kommentar

Alle blogkommentarer kontrolleres forud for udgivelsen